4e nationaal verenigingsonderzoek start!

Het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) wil laten zien hoe de landkaart van verenigingen in Nederland eruit ziet en hoe groot de economische en sociale betekenis van verenigingen is. Verder richt het onderzoek zich op hoe verenigingen in elkaar zitten, hoe ze functioneren, hoe ze gefinancierd worden, wat ze doen en wie er actief zijn. Met als uiteindelijke doel om in een paar jaar een volledig overzicht te hebben en daar de informatie uit te halen die de verenigingswereld versterkt.

Laat je horen

Veel verenigingen hebben het nieuwe verenigingsonderzoek in de bus ontvangen. Het voorgaande onderzoek is ook door Vereniging NOV intensief gebruikt in de lobby richting politiek en gemeente. Het onderzoek is tot stand gekomen met de inbreng van vrijwilligersverenigingen. Doe ook mee!

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen voor het onderzoek? Vraag het op via Nationaal Verenigings Onderzoek of direct bij Peter Noordhoek (pn@ivbb.nl)

Wat is er sinds het vorige onderzoek gebeurd, wat is er veranderd?

De onderzoekers zagen dat er nog veel goed gaat, maar ook dat verenigingen schrikbarend onder druk staan: per regio zijn daar verschillen in. Opnieuw vragen de onderzoekers (en NOV) jullie medewerking en kan elke vereniging het eigen verhaal kwijt. Met dit onderzoek krijgen we een heel compleet beeld van het verenigingsleven in heel Nederland. Voor meer informatie: neem contact op via de website of direct met Peter Noordhoek (pn@ivbb.nl)

Redenen om mee te doen!

·        De uitkomsten van het onderzoek kunnen je helpen bij de belangenbehartiging

·        Verkrijg inzicht in je vereniging ten opzichte van andere verenigingen

·        Hoe doen dezelfde typen verenigingen het als het gaat om ledengroei of leden daling?

·        Hoe gaan andere verenigingen om met Corona en de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen?

·        Op welke terreinen zijn andere verenigingen bezig met innovatie?

·        Wat is de economische impact van verenigingen?

(Bron: NOV en NVO)

Reacties zijn gesloten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht