Fondsen

Lokale fondsen

Hieronder staan een aantal fondsen die verbonden zijn aan Almelo, zoals fondsen die regionaal werken.

Landelijke en provinciale fondsen

Voor de landelijke en provinciale fondsen kan je terecht op https://www.cultuurinenschede.nl/kennisbank/financien/fondsen-en-sponsoring/

Cogas Cultuurfondsani_cogas-logo

Het Cogas Cultuurfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een duurzaam Twente, waar mensen steeds comfortabeler kunnen wonen, werken en leven.

Jaarlijks wordt in mei bekend welke initiatieven een bijdrage uit het Cultuurfonds ontvangen. Voor het Cultuurfonds 2020 kunnen geen aanvragen meer ingediend worden (deadline was 1 feb). Vanaf 1 november (tot 1 feb) kan je weer een bijdrage aanvragen. Zie voor aanvraagformulier en meer info de website.

Overige sponsorverzoeken
Heeft u een sponsorverzoek? Klik dan hier voor de website.

Cogas Cultuurprijs

Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er één in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio.

Uit de inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen genomineerd. Via Facebook kan het publiek stemmen en zo wordt de prijswinnaar bekend. Te winnen is een geldprijs van € 1.000,- en een award.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds) maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of kunnen doen aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs. Voor die kinderen betalen het Jeugdfonds de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

 

Jongbloed Foundation

De Jongbloed Foundation wil bijdragen aan een leuker, gezonder en beter leven van voornamelijk kinderen (en hun ouders) die in een achterstandspositie verkeren of door een fysieke of psychische reden niet meekomen in het maatschappelijk functioneren.

De Jongbloed Foundation ondersteunt organisaties en initiatieven met een beperkte omvang, die geen politiek of religieus karakter hebben en zonder winstoogmerk werken.

De stichting De Jongbloed Foundation richt zich op de hele wereld waarbij de focus ligt op in Twente gevestigde initiatieven die tot doel hebben maatschappelijk functioneren te veraangenamen of te verbeteren.

 

Stichting de Houtmaathoutmaat-185x40

Deze kleine stichting biedt financiële ondersteuning aan projecten in Twente. Ze hebben een grote sympathie voor jeugdprojecten (t/m +/-18 jaar); hier ligt hun nadrukkelijke voorkeur wat betreft projecten. Voor het indienen van een aanvraag kan men het aanvraagformulier opvragen bij de secretaris.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Rabobank Noord en West TwenteRabobabnk-logo

De Rabobank ondersteunt middels verschillende wegen:

Rabofonds Noord en West Twente

We leveren we een financiële bijdrage aan maatschappelijke initiatieven en projecten die het welzijn en de welvaart van de lokale gemeenschap sterker maken. Hierdoor geven we niet alleen invulling aan onze bancaire rol, maar dragen we ook actief bij aan maatschappelijke thema’s.

Wat kunnen we voor jouw project of initiatief betekenen?

Ben je op zoek naar een netwerk, kennis of financiële ondersteuning voor jouw maatschappelijke idee of project? Versterkt jouw project de lokale gemeenschappen? Lees dan verder op de site en check of jouw project voldoet aan de voorwaarden.

Deadlines aanvragen Data beoordelingen
Dinsdag 21 maart 2023 Dinsdag 4 april 2023
Maandag 12 juni 2023 Maandag 26 juni 2023
Maandag 28 augustus 2023 Dinsdag 12 september 2023
Dinsdag 14 november 2023 Dinsdag 28 november 2023

(bron: website, d.d. 16-02-2023)

Zie website.

Rabo ClubSupport

Tijdens Rabo ClubSupport kunnen Rabobankleden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Zie de website.

Stadsfonds Almelo

Stichting Stadsfonds Almelo werkt samen met de gemeente Almelo om financiële ondersteuning te bieden aan kunst en cultuur in Almelo.

“Culturele initiatieven in de wijk en in de gemeente verbindt mensen. Daardoor groeit de gemeenschapszin en versterkt het de lokale identiteit. Een gevarieerd cultureel klimaat maakt de stad Almelo aantrekkelijk voor haar inwoners. En dus ook voor de werknemers van de bedrijven in onze stad.

Organiseer je een cultureel initiatief in Almelo dat financiële steun kan gebruiken? Gebruik dan dit formulier en stuur het in, samen met een begroting. We beoordelen je aanvraag en laten je weten of we jouw initiatief ondersteunen.” (bron: website, d.d. 16-02-2023)