Contact met de media

Via onderstaande mediaplatforms kan je aandacht vragen voor je activiteit:

Omroepen

 • 1Twente Almelo
  1Twente is een lokale omroep in Twente die de verhalen uit de stad ophaalt. De omroep doet onderzoek naar stadsthema’s, maakt televisie en radio en is een online platform. Naast Enschede en Hengelo is er ook een redactie in Almelo en te vinden in het Huis van Katoen.
  Heb je concerten, projecten, bijzondere samenwerkingen, persberichten of een ander nieuwtje over jouw culturele organisatie? Stuur deze dan naar de redactie van 1Twente Almelo via redactie@1twente.nl.
 • Stichting Lokale Omroep Almelo
  Stichting Lokale Omroep Almelo is de lokale omroep voor de gemeente Almelo, met hierin de stad Almelo en de dorpen Aadorp en Bornerbroek.
  • AAVisie: is de lokale omroep voor de gemeente Almelo, Aadorp en Bornerbroek met een dagelijks TV journaal en actief op alle social media platformen.
   De redactie kan bereikt worden via redactie@aavisie.nl of telefonisch via 0546-821814. Zie www.aavisie.nl.
  • AAFM: hier worden verschillende radio-uitzendingen gemaakt, die via de ether, kabel en internet worden verspreid. Op AAFM zijn onder meer informatieve-, amusement- en doelgroepprogramma’s te horen, die worden gemaakt door een grote groep vrijwilligers.
   De redactie kan bereikt worden via redactie@aafm.nl of telefonisch via 0546-821814. Zie www.aafm.nl.

Gedrukte pers, online platforms

De meeste weekbladen komen op dinsdag uit. Uiterlijke deadline voor nieuws is donderdag of vrijdagochtend. Hou hier rekening mee bij het inzenden van een persbericht, of het online plaatsen van een bericht.

 • Almelo’s weekblad
 • Hallo Almelo
  Verschijnt wekelijks en brengt nieuws uit Almelo, Aadorp en Bornerbroek. Contact kan gelegd worden via redactie@halloalmelo.nl De redacteur van Hallo Almelo (Bianca Hellemons) is telefonisch bereikbaar op 06-48336866.
 • Indebuurt Almelo
  De website indebuurt.nl is actief in ruim 30 steden in Nederland, waaronder Almelo. De site brengt elke dag lokale nieuwtjes over winkels en restaurants, inspirerende  inwoners en activiteiten in de stad. De redactie ontvangt graag mailtjes en persberichten over activiteiten van culturele verenigingen. Organiseer je iets? Stuur dan gerust een mailtje naar almelo@indebuurt.nl. Foto’s zijn meer dan welkom, graag in liggend (horizontaal) formaat.
 • RTV Oost
  De regionale publieke omroep en rampenzender van de Nederlandse provincie Overijssel. Omvat een televisiezender, radiozender en online platform.
 • SeniorenOverijssel
  Verschijnt twee keer per jaar met oplage van 65.000 gratis stuks. Informeert 50-plussers over gezondheid, werk, zorg, welzijn, financiën, politiek, mobiliteit en wonen in Overijssel.
  Persberichten, nieuwsartikelen of een leuk achtergrondartikel: indienen via senioren@geenbladvoordemond.nl.
 • TC Tubantia
  Verschijnt dagelijks, contact kan gelegd worden via almelo@tubantia.nl. Deze mailbox wordt dagelijkse vele keren gelezen.

Tips

Bedenk goed welke media je wil benaderen en waarom juist deze.
En… maak vooral gebruik van eigen contacten die je al hebt!