Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop

26 april 2021 @ 19:30 - 21:30

Om verenigingen te ondersteunen hebben we de introductieworkshop Samen Slim Deelnemers Werven gepland. Deze methodiek komt van het LKCA. De docent heeft hier de training gevolgd. De cursus bestaat uit een (introductie)workshop van circa 2 uur. Per gemeente kan vervolgens bekeken worden of er een lokaal vervolg komt door de vervolg cursus van 3 lessen te plannen. Hieronder hebben we het alleen over de introductieworkshop.

Je zou kunnen denken: Zo’n workshop nu? We hebben wel even wat anders aan ons hoofd. Deze workshops kan echter juist nu interessant zijn! Het gaat niet alleen over het werven van leden, maar je kan de cursus ook gebruiken om een plan te maken om je huidige leden te behouden. Waar “leden” staat kan ook “vrijwilligers” gelezen worden. Met wat breder interpreteren is deze workshop daarom ook in te zetten op het gebied van vrijwilligers.

Over Samen Slim Deelnemers Werven

“De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Minder mensen kiezen ervoor om zich langere tijd te binden aan een vereniging of een muziek- of dansschool bijvoorbeeld. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen, en lesaanbieders merken dat leerlingen meer ‘zappen’ in het aanbod.
Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft. Maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. Dat vraagt van jullie als aanbieders dat jullie daarop inspelen. ‘Succesvol werven van deelnemers begint dan ook bij het verkennen van behoeften.’ “

De introductieworkshop zal online gegeven worden en is door culturele groepen gratis te volgen.

Samen Slim Deelnemers Werven – introductieworkshop

Duurt ongeveer 2 uur en wordt gegeven op één avond. Voorwaarde voor het volgen van de introductieworkshop:

  • Je volgt de workshop met minimaal 2 en maximaal 5 mensen per vereniging.
    Zo zorg je ervoor dat de kennis direct breder in de organisatie ligt. Ook kan je zo na de workshop beter binnen de vereniging bespreken of jullie de cursus willen volgen.
  • Per organisatie vul je 1 aanmeldformulier in.
    In het formulier geef je aan welke mensen van jullie organisatie de workshop gaan volgen, inclusief de mailadressen.

De inhoud is specifiek gericht op culturele verenigingen. De organisatie is in handen van de Cultuurmakelaars uit Almelo, Enschede, Oldenzaal en Tubbergen. Hierin trekken zij samen op om het culturele veld van deze gemeenten te ondersteunen.

Over de docent

De introductieworkshop wordt gegeven door Jacintha Blom, cultuurcoach in Enschede. Hier is zij contactpersoon voor verenigingen: algemene vragen, contacten met professionele instellingen, welzijn, etc. Daarnaast is ze aanspreekpunt voor iedereen met vragen over het culturele veld van de stad. Vorig jaar heeft zij bij het LKCA de training Samen Slim Deelnemers Werven gevolgd, waardoor zij nu gecertificeerd trainer is.

De introductieworkshop én de daarop volgende (optionele) cursus van 3 avonden heeft zij eerder al voor Enschedese verenigingen gegeven. Hier waren de reacties enthousiast: “Ik kijk nu heel anders naar dit onderwerp” en “Deze training geeft echt handen en voeten aan hoe we dit nu kunnen aanpakken”.

Data

De sessie is via Zoom, en word gehouden op de maandagavond van 26 april 2021.

Starttijd 19:30 uur, eind 21:30 uur.

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je in via onderstaande formulier.

De dag van de workshop ontvang je per e-mail het Zoom linkje.

Zoom

Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Kijk dan hier voor tips.

 

Gegevens

Datum:
26 april 2021
Tijd:
19:30 - 21:30