: Podiumtijgers van 8 t/m 11 jaar gezocht

Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en ROSE stories zoeken kinderen voor familie-opera Piratenkoningin.

Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en ROSE stories zijn op zoek naar kinderen van 8 tot en met 11 jaar die mee willen zingen en spelen in de familie-opera Piratenkoningin. Deze opera zal vanaf 5 oktober 2024 door het land reizen. De bekende sopraan Francis van Broekhuizen speelt Grace O’Malley.

We zoeken kinderen van 8 tot en met 11 jaar (die niet al te groot zijn qua lengte) die graag zingen en het leuk vinden om op te treden voor een groot publiek. Echte podiumtijgers dus!
De auditieworkshop is op 29 of 31 mei bij de Nederlandse Reisopera in Enschede.

 

REPETITIEPERIODES
De repetitieperiodes zijn van 1 juni tot 20 juli. En vanaf 1 september tot begin oktober. Voor de zomervakantie moeten de kinderen meestal een keer per week repeteren. Na de zomervakantie wordt de repetitieperiode iets intensiever qua repetitie-uren. Op 5 oktober 2024 beginnen de voorstellingen door heel Nederland.

 

HOE GAAT HET AANMELDEN?
Ouders/verzorgers die meer informatie willen of die hun kind willen opgeven voor de auditieworkshop op 29 of 31 mei kunnen mailen naar:

De auditie is in het Reisopera-gebouw in de Performance Factory in Enschede.

 

PIRATENKONINGIN
In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein, de schrik van de zee. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door niemand minder dan de Queen – over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Oona neemt een besluit. Samen met Grace springt ze op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

“Water, overal water! Zee niks dan zee!” Met Piratenkoningin presenteren Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

SPEELLIJST
za 5 okt: Wilminktheater, Enschede
wo 9 okt: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
vr 11 okt: De Spiegel, Zwolle
zo 13 okt: Stadsschouwburg Utrecht
do 17 okt: Zaantheater, Zaandam
zo 20 okt: Koninklijke Schouwburg, Den Haag
wo 23 okt: Theater a/d Parade, Den Bosch
zo 27 okt: Schouwburg Tilburg
wo 30 okt: Theater Orpheus, Apeldoorn
zo 3 nov: Stadsschouwburg Haarlem
di 5 nov: Amphion, Doetinchem

Geplaatst door:
Reisopera - Iris de Vries
E-mail adres:
kinderkoor@reisopera.nl
Telefoonnummer:

« Terug naar het overzicht