Programma netwerkbijeenkomst rond

Het programma voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor cultureel Almelo is rond; op donderdag 14 september wordt ’s avonds in Theater Hof88 ’s avonds een druk programma gepresenteerd.

Organisatie

Deze avond wordt georganiseerd door cultuurmakelaar Quinta Clason, als plek voor het culturele veld om elkaar te ontmoeten, te leren, inspireren en hen te voorzien van nuttige informatie.

De aanmeldingen zijn sinds vandaag geopend; dat is gratis én verplicht voor deelname. Zie https://www.cultuurinalmelo.nl/agenda/netwerkbijeenkomst-cultureel-almelo-do-14-sept-2023/

Doelgroep

De bijeenkomst is gericht op Almelose culturele verenigingen, stichtingen, individuele (professionele en amateur)kunstenaars, informeel georganiseerde clubs, andere culturele stakeholders en belangstellenden. Ook de culturele (im)materieel erfgoed organisaties, en de groepen die belang hebben bij de onderwerpen (zoals E-herkenning) zijn welkom, zoals de ouderenbond, scouting etc.

Programma – 1e helft

Op het programma staat onder andere de introductie van de (sinds maart dit jaar) Wethouder Cultuur Margreet Overmeen-Bakhuis (D66). Verder is lokaal fonds Stadsfonds Almelo aanwezig om te vertellen over een nieuwe aanpak en is namens KEPA (Kunst Educatie Platform Almelo) de Bovenschoolse cultuurcoördinator aanwezig; Erika Bijlsma. Zij nodigt de aanwezige culturele clubs uit om mee te denken over cultuurparticipatie en hun rol daarin.

Programma – 2e helft

Hoofdprogramma is in de Theaterzaal de visie op de samenleving van inspiratiespreker Ferenc van Damme. Ferenc is verbinder bij Studio Vers Bestuur, van de Provincie Overijssel: hij licht toe hoe de veranderende samenleving vraagtekens zet bij de toekomstbestendigheid van “de vereniging”. Een prikkelende presentatie, die de aanwezigen laat nadenken over hoe ze in de toekomst goed beslagen ten ijs komen.

In andere zalen heeft Marjolein ten Hartog, coördinator subsidies van de gemeente Almelo, ruimte om te vertellen over het gebruik van E-herkenning bij een subsidieaanvraag bij de gemeente. En geeft Stadsfonds meer informatie over aanvragen doen en is er ruimte om met hen van gedachten te wisselen.

Vorige editie

Tijdens de vorige editie waren op 8 september 2022 ruim 66 deelnemers aanwezig, van ruim 55 verschillende culturele organisaties. Ook toen werd gebruik gemaakt van de ruimtes bij Theater Hof88.

Naar aanleiding hiervan hebben de Almelose beeldende kunstenaars samen onder (bege)leiding van de cultuurmakelaar, in hun zoektocht naar atelierruimte. Dit langdurige traject is onlangs succesvol afgerond; voor de zoekende kunstenaars is een plek gevonden bij Kaliber Kunstenschool aan de Elisabethhof.

Een andere groep van circa 10 amateurkunstverenigingen trekt sinds de bijeenkomst samen op, ter voorbereiding op een gezamenlijk toonmoment. Dit hebben ze geprikt in april ’24, waarbij ze in de tussentijd een regisseur delen, en ze het toonmoment allen tezamen willen afsluiten met het Twentse Volkslied.

Aanwezig zijn?

Erbij zijn? Meld je aan!

Zie https://www.cultuurinalmelo.nl/agenda/netwerkbijeenkomst-cultureel-almelo-do-14-sept-2023/

6 reacties op “Programma netwerkbijeenkomst rond”

 1. Jeroen Leus schreef:

  Ik ben erbij

 2. CP van Gilst schreef:

  Ben aanwezig!

 3. Evelien Verboom schreef:

  Ook een medebestuurslid, waarschijnlijk dhr. Meindert van der Woude, zal aanwezig zijn. Dus we komen, als u het goed vindt, namens de Stichting tot behoud van de Joodse begraafplaats met twee personen.

 4. Graag hierbij aanwezig.

 5. Ik meld me aan voor bijeenkomst op 14 september in Hof 88 in Almelo.

 6. Mariet Broekhuis schreef:

  Ik kom namens het Orkest van Almelo.

« Terug naar het nieuwsoverzicht