Sjors Creatief en Sportief

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan weer van start in Almelo! Dat betekent dat duizenden kinderen (4-12 jaar) de kans krijgen om kennis te maken met jouw aanbod. Tenminste, als je meedoet natuurlijk!

Over Sjors

Al in ruim 100 gemeenten zorgen Sjors Sportief & Sjors Creatief er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met een zo breed mogelijk sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Dat is belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. In Almelo doen we mee sinds schooljaar 2020-2021.

Ledenwerven

Maar ook voor jou en je organisatie is dit een kans. Van de 1515 kinderen die schooljaar ’22-’23 meededen is 51% geen lid van een vereniging, dus dat zijn 733 potentiële leden voor jullie club!

Planning 2023-2024:

  • 16 juni 2024: Je kunt je activiteiten* tot deze datum aanmelden via www.actiefalmelo.nl. Een paar dagen later ontvang je een mail op je eigen pagina te controleren.
  • 11 september 2024: Kick-off! De kinderen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
  • 12 september t/m 18 juli 2025: Veel kinderen maken in deze periode kennis met jouw activiteit(en)!

*Activiteiten in schooljaar 2024-2025 vinden plaats van 12-09-2024 t/m 11-07-2025

Klik hier om de planning te openen als:

  • JPG (opent in nieuw tabblad)
  • PDF (opent in nieuw tabblad)

 

5 Stappen tot deelname

De 5 stappen om deel te nemen aan Sjors zijn:

  1. Ga naar www.actiefalmelo.nl
    Hier kun je al jouw activiteiten aanmelden. Als je er op tijd bij bent, worden ze opgenomen in het boekje. Te laat? Jouw activiteit is nog wel online zichtbaar.
  2. Log in (of registreer je) op de website
    Indien nodig kun je een account aanmaken en meerdere gebruikers toevoegen aan het aanbiedersaccount.
  3. Klik op activiteit toevoegen
    Zorg er altijd voor dat je het juiste project kiest. Als het gaat om een sportieve activiteit, kies dan voor Sjors Sportief. Een creatieve activiteit? Kies dan Sjors Creatief.
  4. Foto en promotie tekst toevoegen
    Om ervoor te zorgen dat jouw activiteit opvalt in het boekje, is het leuk om een pakkende promotie tekst te schrijven en een leuke foto toe te voegen die de activiteit goed weergeeft.
  5. Deelnemers en wachtlijst
    Zodra de activiteit vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Zet daarom de wachtlijst aan, zodat geïnteresseerden zicht nog wel kunnen inschrijven.
  6. Controleer je pagina oor we drukken
    We sturen een e-mail met een voorbeeld van jouw pagina ter controle. Pas na akkoord wordt de pagina gedrukt

 

Promotie

Op 16 juli gaan wij aan de slag met het door jou ingevoerde aanbod. We maken dan een kleurrijk boekje waarin we de activiteiten bundelen. Deze ‘bewaargids’ delen we uit aan alle basisschoolleerlingen in Almelo.

De kinderen kunnen zich op de website aanmelden. Elke aanmelding komt keurig per mail bij je binnen, zodat jij de kennismakingslessen kunt organiseren. Kortom: wij geven de voorzet, jij kopt ‘m in!

 

7 Tips voor succesvolle deelname aan Sjors Creatief

  1. Gratis proefles(sen) zijn het meest succesvol.
    Gratis activiteiten trekken over het algemeen meer inschrijvingen, maar het ís toegestaan om een kleine vergoeding te vragen, bijvoorbeeld voor materiaalkosten. Onze tip is om geen deelnamekosten voor de proefles(sen) te vragen.
  2. Blijf zichtbaar op de site.
    Voer een activiteit in op verschillende momenten in het schooljaar, zodat kinderen ook na de start van het seizoen kunnen instromen.
    Dit blijft zichtbaar, tot de activiteit voorbij is. Zo is jouw activiteit (en jij als aanbieder) het hele schooljaar zichtbaar op de website.
  3. Leg contact.
    Neem na inschrijving zo spoedig mogelijk contact op! Zo weet diegene dat de inschrijving ontvangen is, en kan diegene de activiteit in de agenda zetten.
  4. Bevestig de inschrijving.
    Bevestig in het contact na de inschrijving de datum/tijd/locatie. Eventueel check je bij de inschrijver dat dit correct bij hen in de agenda staat, en dat afmelden alleen kan tot X tijd van tevoren per e-mail/telefoon/Y.
  5. Voeg data en tijden toe.
    We zien dat aanbieders die data/tijden toevoegen, méér deelnemers hebben voor proeflessen. Probeer daarom altijd om de tijden/data te vermelden. Je zou dit ook kunnen vermelden bij de promotietekst van een activiteit (bijvoorbeeld: elke woensdag van 15.00 – 16.00uur).
    Dit kan ook bij een datumloze activiteit; zo weet iemand wél of de proefles überhaupt te combineren is met de vaste activiteiten.
  6. Voer een activiteit in zonder datum.
    Met een datumloze activiteit ben je het hele schooljaar zichtbaar op de website. Neem na de inschrijving wél zo spoedig mogelijk contact op met diegene, en stem een passend moment af voor de proefles. Denk hierbij wel aan Tip 5: zet in de tekst wanneer de lessen zijn, zodat men vooraf weet of het te combineren is met werk/andere activiteiten.
  7. Bied een vervolg aan.
    Zorg dat er na de proefles een (laagdrempelige) vervolg aangeboden wordt! Zo vergroot je de kans dat kinderen blijven “plakken”.

 

Meer weten?

 

Sjors Sportief & Creatief boekje 2023-2024:

 

 

ARCHIEF

Het boekje schooljaar 2022-2023: