Beweeg- en Cultuurgids

In januari 2023 lanceerde Actief Almelo de eerste editie van de Beweeg- en Cultuurgids. Een uitnodigende gids vol beweeg- en cultuuraanbod voor volwassenen in Almelo.

Achtergrond

Almelo heeft veel te bieden op het gebied van bewegen en cultuur, maar voor de inwoners is dit niet altijd even makkelijk te vinden. De in de Beweeg- en Cultuurgids ligt op bekend maken van het aanbod, en minder op het inschrijven voor activiteiten.

Wél kan aanbod op de website gedeeld worden, maar er hangt géén PR programma aan zoals het geval is bij Sjors Sportief en Creatief (het aanbod voor kinderen 4-12 jaar in de vrije tijd). Het promoten wordt dus door de aanbieders zelf gedaan.

Doelgroep

Voor volwassenen, mensen die graag nieuwe activiteiten willen uitproberen of mensen met een beperking is bewegen of deelnemen aan culturele of creatieve activiteiten niet altijd vanzelfsprekend. Deze activiteiten worden in de gids extra uitgelicht zodat deze inwoners hun weg nog makkelijker gaan vinden. Aanbieders worden uitgenodigd om deze activiteiten in ieder geval te uploaden op actiefalmelo.nl.

Activiteiten in aanbod opnemen?

De Almelose beweeg- en cultuuraanbieders hebben een uitnodiging ontvangen namens Luc Nijhuis (Sportbedrijf Almelo) en Quinta Clason (Cultuurmakelaar) om hun aanbod te uploaden. Luc: ‘Aanbieders hebben van ons een uitleg ontvangen over het uploaden van hun aanbod op actiefalmelo.nl. Daarmee vormen wij een uitnodigende gids waarmee inwoners beter hun weg naar het aanbod kunnen vinden, onbekend maakt immers onbemind.’

Verdient jouw organisatie ook een plek in de nieuwe beweeg- en cultuurgids van Almelo en heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Luc Nijhuis (06-40151281) of Quinta Clason (06-38754846), zij helpen je graag verder.

De Sport en cultuurgids 2022-2024

 

Zie ook https://www.cultuurensportstimulering.nl/actiefalmelo-volwassenen-2023/#page=1