Sjors Creatief en Sportief

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan weer van start in Almelo! Dat betekent dat duizenden kinderen in deze regio de kans krijgen om kennis te maken met jouw aanbod. Tenminste, als je meedoet natuurlijk!

Over Sjors

Al in ruim 100 gemeenten zorgen Sjors Sportief & Sjors Creatief er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met een zo breed mogelijk sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt. Dat is belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. In Almelo doen we mee sinds schooljaar 2020-2021.

Ledenwerven

Maar ook voor jou en je organisatie is dit een kans. Van de 1515 kinderen die afgelopen schooljaar meededen is 51% geen lid van een vereniging, dus dat zijn 733 potentiële leden voor jullie club!

5 Stappen tot deelname

De 5 stappen om deel te nemen aan Sjors zijn:

 1. Ga naar www.actiefalmelo.nl.
  Hier kun je al jouw activiteiten aanmelden. Als je er op tijd bij bent, worden ze opgenomen in het boekje. Als je te laat bent, worden ze altijd nog op de website vermeld.
 2. Log in (of registreer je) op de website
  Indien nodig kun je een account aanmaken en meerdere gebruikers toevoegen aan het aanbiedersaccount.
 3. Klik op activiteiten toevoegen
  Zorg er altijd voor dat je het juiste project kiest!. Als het gaat om een sportieve activiteit, kies dan voor Sjors Sportief. Een creatieve activiteit? Kies dan Sjors Creatief.
 4. Foto en promotie tekst toevoegen
  Om ervoor te zorgen dat jouw activiteit opvalt in het boekje, is het leuk om een pakkende promotie tekst te schrijven en een leuke foto toe te voegen die de activiteit goed weergeeft.
 5. Deelnemers en wachtlijst
  Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, is inschrijven niet meer mogelijk. Als je wilt, kun je wel een wachtlijst activeren.

Planning 2023-2024:

 • 18 juli 2023: Je ontvangt een mail van ons, zodat je je eigen pagina kunt controleren.
 • 15 september om 08.00 uur: Kick-off! De kinderen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
 • 16 september t/m 22 juli 2024: Veel kinderen maken in deze periode kennis met jouw activiteit(en)!

*Activiteiten in schooljaar 2023-2024 vinden plaats van 16-09-2023 t/m 16-07-2024

Promotie

Op 14 juli gaan wij aan de slag met het door jou ingevoerde aanbod. We maken dan een kleurrijk boekje waarin we de activiteiten bundelen. Deze ‘bewaargids’ delen we uit aan alle basisschoolleerlingen in Almelo.

De kinderen kunnen zich op de website aanmelden. Elke aanmelding komt keurig per mail bij je binnen, zodat jij de kennismakingslessen kunt organiseren. Kortom: wij geven de voorzet, jij kopt ‘m in!

7 Tips voor succesvolle deelname aan Sjors Creatief

 1. Bied je activiteit zo laagdrempelig mogelijk aan: vraag geen kosten voor deelname voor je proefles.
  Sjors is bedoeld als kennismakingsplatform, om kinderen kennis te laten maken met leuke activiteiten in de vrije tijd. Als de activiteit bevalt, kan het reguliere aanbod onder de aandacht gebracht worden waar een reguliere kosten voor gevraagd kunnen worden.
 2. Voer (ook) een activiteit in die plaatsvind aan het eind van het schooljaar.
  Dit blijft zichtbaar, tot de activiteit voorbij is. Zo is jouw activiteit (en jij als aanbieder) het hele schooljaar zichtbaar op de website.
 3. Neem na inschrijving zo spoedig mogelijk contact op!
  Zo weet diegene dat de inschrijving ontvangen is, en kan diegene de activiteit in de agenda zetten.
 4. Bevestig in het contact na de inschrijving de datum/tijd/locatie.
  Eventueel check je bij de inschrijver dat dit correct bij hen in de agenda staat, en dat afmelden alleen kan tot X tijd van tevoren per e-mail/telefoon/Y.
 5. We zien dat aanbieders die data/tijden toevoegen meer deelnemers hebben voor proeflessen. Probeer daarom altijd om de tijden/data te vermelden. Je zou dit ook kunnen vermelden bij de promotietekst van een activiteit (bijvoorbeeld: elke woensdag van 15.00 – 16.00uur). Dit kan ook bij een verder datumloze activiteit; zo weet iemand wél of de proefles überhaupt te combineren is met de vaste activiteiten.
 6. Voer een activiteit in zonder datum.
  Met een datumloze activiteit ben je het hele schooljaar zichtbaar op de website. Neem na de inschrijving wel zo spoedig mogelijk contact op met diegene, en stem een passend moment af voor de proefles. Denk hierbij wel aan Tip 5: zet in de tekst wanneer de lessen altijd zijn, zodat men vooraf weet of het te combineren is.
 7. Zorg dat er na de proefles een (ook laagdrempelige) kennismaking aangeboden wordt!
  Zo vergroot je de kans op mogelijke nieuwe leden.

Meer weten?

Sjors Sportief & Creatief boekje 2023-2024:

 

 

ARCHIEF

Het boekje schooljaar 2022-2023: